Barbecuesaus
Tzatziki
Knooflooksaus
2 geschilde komkommers
Tzatziki
Knooflooksaus
Barbecuesaus
15 cl ketchup
1 teentje look
40 g gember (stukje knol)
1 eetlepel Engelse saus (Worcestershire)
een voorzichtig scheutje sesamolie
een scheutje Britse HP sauce (indien beschikbaar)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1 rode chilipeper
de barbecuesaus: Schil het stukje gember en snij het in kleine stukjes. Pel de look en snij het teentje in zeer kleine stukjes. Snipper ook de chilipeper fijn. Wie geen al te pikante saus wenst, haalt er best vooraf de zaadjes uit. Doe de snippers gember, look en chilipeper in een mengbeker. Voeg de ketchup toe, de Engelse saus, de sojasaus en een voorzichtig scheutje sesamolie. Wie toevallig een flesje typisch Britse HP saus (‘brown sauce’) in huis heeft kan hiervan ook een scheutje toevoegen. Schep de bruine suiker erbij voor een zoete toets. Zet de staafmixer in de saus en mix ze glad. Je kunt ook een blender gebruiken. Zet de saus nog even opzij, tot de kippenvleugels gaar zijn. TIP: Wie een fluweelzachte saus wenst, kan ze zeven. Druk de saus met de bolle kant van een lepel doorheen de zeef.
Top
15 cl ketchup
1 teentje look
40 g gember (stukje knol)
1 eetlepel Engelse saus (Worcestershire)
een voorzichtig scheutje sesamolie
een scheutje Britse HP sauce (indien beschikbaar)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1 rode chilipeper
de barbecuesaus: Schil het stukje gember en snij het in kleine stukjes. Pel de look en snij het teentje in zeer kleine stukjes. Snipper ook de chilipeper fijn. Wie geen al te pikante saus wenst, haalt er best vooraf de zaadjes uit. Doe de snippers gember, look en chilipeper in een mengbeker. Voeg de ketchup toe, de Engelse saus, de sojasaus en een voorzichtig scheutje sesamolie. Wie toevallig een flesje typisch Britse HP saus (‘brown sauce’) in huis heeft kan hiervan ook een scheutje toevoegen. Schep de bruine suiker erbij voor een zoete toets. Zet de staafmixer in de saus en mix ze glad. Je kunt ook een blender gebruiken. Zet de saus nog even opzij, tot de kippenvleugels gaar zijn. TIP: Wie een fluweelzachte saus wenst, kan ze zeven. Druk de saus met de bolle kant van een lepel doorheen de zeef.
Top
Tzatziki (frisse yoghurtsaus uit Griekenland)
2 dl. yoghurt
1½ dl. zure room
half teentje knoflook
sap van een halve citroen
cayennepeper en zout.
Snijd de komkommers in stukjes van ± 5 cm lengte en pureer ze in een mengbeker of foodprocessor. Doe de puree in een vergiet, strooi er wat zout op en laat 20 minuten rusten. Doe de yoghurt, room, knoflook, citroen en een snufje cayennepeper erbij. Zet het mengsel zes uur in de koelkast en u kunt het opdienen als heerlijk fris dipsausje, bij koud vlees of als onderdeel van een buffet.
Top
Knoflooksaus
1 bekertje zure room1 eetlepel mayonaise light
2 of 3 teentjes knoflook (uitgeknepen)
1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie
2 theelepels suiker
zout en peper
Roer alles doorelkaar. Eventueel wat zout, peper of suiker toevoegen.
Top
Geen opmerkingen:
Een reactie posten